function OptanonWrapper() {}

Mondkapjes dragen en hooikoorts

Toptips voor het omgaan met angst bij het dragen van een mondkapje als je allergisch bent.

Mondkapjes zijn verplicht gesteld in het openbaar vervoer en zullen binnenkort op nog meer openbare plaatsen nodig zijn, om te helpen voorkomen dat de verspreiding van COVID-19 wordt overgedragen via besmettelijke druppeltjes door niezen en hoesten. Mensen met allergieën kunnen moeite hebben met zich aanpassen, aangezien het dragen van een mondkapje ernstig ongemak veroorzaakt. Van rhinitis (ontsteking van de binnenkant van de neus door allergenen) en verstopte neus tot astma en jeukende huidaandoeningen. Omdat hooikoortssymptomen een dichte, verstopte neus veroorzaken en patiënten vaak alleen door hun mond kunnen ademen, geeft het dragen van een mondkapje vaak het gevoel dat ze niet genoeg lucht kunnen krijgen om goed te ademen. Hierdoor raken ze van streek en in paniek. Komt dit je bekend voor? Gelukkig hebben we enkele eenvoudige tips gegeven om hooikoortspatiënten wat verlichting te bieden. Comfortabel leven terwijl je wel een mondkapje draagt.

1.Doe alleen een mondkapje op als dat moet Als je het dragen van een mondkapje bijzonder ongemakkelijk vindt: bepaal wanneer je er absoluut wel een moet dragen. Het dragen van een mondkapje op risicoplekken en voor een korte tijd, is beter dan helemaal niet dragen. Zorg er dus voor dat je een mondkapje draagt in situaties met verhoogd risico, ook in de nabijheid van mensen buiten je naaste familie en in het openbaar vervoer.
2.Oefen het dragen van een mondkapje op een plek waar je je prettig voelt. Als een mondkapje je angstig maakt, kun je eraan leren wennen door er een te dragen in een ruimte waar het niet verplicht is. Zoals thuis of in een open ruimte. Een vertrouwde omgeving kan stress helpen verminderen wanneer allergische reacties optreden tijdens het dragen van je mondkapje.
3.Kies een mondkapje dat bij je past Het materiaal waarvan je mondkapje is gemaakt, kan een enorme invloed hebben op hoe comfortabel je het ervaart. Als je je het kunt veroorloven, is het de moeite waard om met verschillende soorten mondkapjes te experimenteren, om erachter te komen welke het meest comfortabel is. Sommige mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan banden boven elastische lussen rond hun oren.
4.Schuif je mondkapje totdat het goed zit Voor velen van ons is het eerste keer dat ze een mondkapje dragen. Het is dus de moeite waard om te oefenen met het opzetten van je mondkapje en het precies zo af te stellen totdat je je prettig voelt. Plaats het bijvoorbeeld zo dat je oren niet schuren.

Welk Kleenex® product zoek je?

Tissues

Al jaren helpen wij bij het verzachten van een gevoelige neus of verkoudheid. Kleenex® biedt een vleugje comfort en bescherming, altijd en overal. Zoek een Kleenex®-tissue voor elk moment.

Vochtige tissues

Of je nu een vieze mond schoonmaakt of je handen afveegt, Kleenex® is er voor je. Met de tissues voor onderweg, kun je er zeker van zijn dat je de dag vol vertrouwen tegemoet gaat.