function OptanonWrapper() {}

Onze duurzaamheidsreis

Duurzaamheid

Onze planeet en mensen gezond houden

We moeten én willen voor onze planeet zorgen. Zodat iedereen gelukkig én gezond blijft. We doen wat we kunnen, ongeacht of het gaat om het vergroten van de hoeveelheid herbruikbare verpakkingen, het gebruik van duurzaam geproduceerde vezels in al onze producten of de belofte om water, koolstof en afval in onze productie te verminderen. Zo maken we het je graag makkelijker om jouw steentje bij te dragen.

EmptyView

 
Product en verpakking
100% herbruikbaar

Alle Kleenex® tissueboxen zijn gemaakt van gerecycled karton en kunnen volledig worden gerecycled bij je lokale afvalinzameling.

Minder plastic

Bij Kleenex® verwijderen we alle plastic openingen in onze tissueboxen. Dat komt overeen met een jaarlijkse besparing van 5 miljoen* plastic flessen van 500 ml! *Gebaseerd op de totale WE-verkoop van Kleenex® boxen in 2019

100% duurzaam gewonnen vezels

De vezels die worden gebruikt in de tissues van Kleenex® zijn voor 100% afkomstig uit duurzame oorsprong, waarmee een positieve verandering voor bossen en mensen over de hele wereld wordt ondersteund.

Productie
Nul verspilling

Kleenex® is trots dat er sinds 2013 geen productieafval op vuilnisbelten is gestort vanuit haar fabrieken en zal dat blijven vasthouden.

Lagere emissies

De fabrieken van Kleenex® hebben de CO2-uitstoot sinds 2005 met 29,1% verminderd en zijn vastbesloten om deze tegen 2030 nog verder terug te brengen.

Minder water

Sinds 2005 heeft Kleenex® het gebruik van water in de productie met 22,9% verminderd. Dat is genoeg om 514 Olympische zwembaden mee te vullen!

Over Kimberly-Clark
Klimaatverandering aanpakken

In 2020 ontving Kimberly-Clark de goedkeuring van het Science Based Targets-initiatief (SBTi) voor haar nieuwe klimaatbetrokkenheidsbeleid voor 2030.
Meer weten?

Samenwerkingen en onderscheidingen

Kimberly-Clark is wereldwijd partner van WWF in The Global Forest and Trade Network en heeft zich onlangs ook aangesloten bij twee extra WWF-initiatieven: ReSource: Plastic en Bioplastic Feedstock Alliance (BFA). 
Meer weten?

Duurzaamheid zit in onze kernwaarden

Wil je meer weten over de ambities en langetermijnplannen van Kimberly-Clark?  
KC-ambitie voor 2030