function OptanonWrapper() {}

Het verhaal van Kleenex®

1920

Het verhaal van Kleenex® begon tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen Kimberly-Clark een crêpepapier ontwikkelde dat als filter in gasmaskers werd gebruikt. In het begin van de jaren twintig werd datzelfde crêpepapier slim toegepast in een consumentenproduct met de naam Kotex®, een merk dat vrouwen bijstond tijdens hun menstruatie.

1924

In de loop der tijd veranderde Kimberly-Clark de samenstelling van het product, waardoor het dunner en zachter werd en uiteindelijk de merknaam Kleenex® kreeg. In 1924 begon Kleenex® tissues te verkopen in de VS, als crème- en make-upreiniger. Een jaar later volgde de lancering in Groot-Brittannië.

1929

In 1929 leed de hoofdonderzoeker van Kimberly-Clark aan hooikoorts en begon de tissues te gebruiken in plaats van zijn stoffen zakdoek. Het idee sloeg aan en de verkoop verdubbelde in het eerste jaar!

1950

In de jaren vijftig en zestig kwamen Kleenex® tissues in Hollywood terecht en werd het geheim onthuld dat beroemde filmsterren elke avond Kleenex® tissues gebruikten om crèmes en cosmetica te verwijderen.

1990

In de jaren 90 werden Kleenex® Ultra Soft tissues gelanceerd om consumenten nog meer zachtheid te bieden. De tissue was dan ook het perfecte product om te gebruiken als onderdeel van een schoonheidsroutine, zoals het verwijderen van make-up.

1990s

Nog later in de jaren 90 maakte het publiek kennis met Kleenex® UltraBalm tissues, nu bekend als Kleenex® Balsam tissues. Dit waren de eerste weefsels met een microfijn laagje calendula om te voorkomen dat je neus rood en pijnlijk ging aanvoelen.

2020

Kleenex® water fresh™ tissues was de eerstvolgende productinnovatie na Kleenex® Balsam. Deze vochtige doekjes zijn gemaakt met de zachte reinigende kracht van water, zodat je je altijd en overal fris kunt voelen.

2020

In maart 2020 creëerde Kleenex® een reeks producten om verlichting te bieden  voor miljoenen  allergiepatiënten. Kleenex® Allergy Comfort ™ producten zijn ontworpen om comfort te bieden bij allergiesymptomen en zijn veilig te gebruiken rond de ogen.

En het Kleenex® merkverhaal gaat verder...