function OptanonWrapper() {}
Articles deatil banner Articles deatil banner

Allergie tijdens een lockdown

Een overzicht van omgaan met allergieën tijdens de lockdown

Hooikoortspatiënten kijken nu al op tegen de zomermaanden. En dit jaar viel het zonnige weer precies samen met een wereldwijde COVID-19-pandemie, om de toch al slechte situatie nog veel erger te maken. Frustrerend genoeg bracht het binnen blijven vanwege de lockdown-maatregelen geen verlichting van hooikoortssymptomen. Dit jaar is het belangrijker dan ooit dat je thuis wat verlichting van hooikoorts krijgt. Hier zijn enkele hooikoortsremedies om je te helpen:


1. Houd je ramen dicht, vooral 's nachts. In de hete zomermaanden is het niet eenvoudig om stuifmeel buitenshuis te houden. Dit betekent dat het belangrijk is om je ramen zo veel mogelijk te sluiten, vooral 's nachts tijdens het piekseizoen, wanneer het stuifmeelgehalte het hoogst is. Een andere optie om blootstelling aan stuifmeel te verminderen, is investeren in een luchtreiniger.
2. Neem een douche en kleed je om Stuifmeel kan je huis binnenkomen via je lichaam, haar en kleding. Om de hoeveelheid stuifmeel op je haar en huid te minimaliseren, kun je andere kleding aandoen, of even onder de douche gaan als je thuiskomt.
3. Controleer regelmatig je bloemen en planten. Aangezien we deze zomer allemaal weer veel tijd thuis zullen doorbrengen, proberen we het thuis zo leuk mogelijk te maken door meer bloemen en kamerplanten in huis te halen! Maar voor hooikoortspatiënten is het van vitaal belang om voor de planten te zorgen. Verwijder dode bladeren en controleer op schimmel rond de grond. De schimmel kan anders weer symptomen veroorzaken.
4. Geen huisdieren in je slaapkamer. Zelfs als je geen honden- of kattenallergie hebt, kunnen huidschilfers van je huisdieren nog steeds door lucht verspreide allergenen bevatten. Waaronder stuifmeel, wat een trigger is voor hooikoortssymptomen. Helaas voor hooikoortspatiënten die graag 's nachts lekker bij hun hond liggen, het is beter dat je huisdieren niet in je slaapkamer slapen. Zoek medisch advies als je hooikoortssymptomen erger worden in de buurt van je huisdier. En misschien moet je overwegen, als laatste redmiddel, of het houden van een huisdier wel een goed idee is voor de lange termijn.
5. Onderneem actie tegen huismijt. Het verwijderen van huismijt is niet eenvoudig, maar erg belangrijk als je last hebt van hooikoorts of astma, aangezien deze symptomen kunnen veroorzaken wanneer het allergeen door lucht verspreid wordt. Sporen van huismijt zijn moeilijk te herkennen omdat ze microscopisch klein zijn en niet zichtbaar voor het menselijk oog. Maar we weten dat er een grote kans is dat je ze in bedden en slaapkamers aantreft, omdat ze houden van warme, vochtige omgevingen. De beste oplossing om huisstofmijt te doden is het wekelijks wassen van je beddengoed op 60 graden Celsius.
6. Neem de tijd om je medicatie voor te bereiden. Dit jaar is voorbereiding belangrijker dan ooit voor mensen met een allergie. Neem de tijd en zorg ervoor dat je alle middelen tegen allergie en herhaalrecepten in huis haalt en klaar hebt liggen. Zo kun je symptomen beter onder controle houden. Praat met je huisarts over het regelmatig gebruik van een preventieve inhalator als je lijdt aan allergische astma. Indien voorgeschreven, is het essentieel om een reddingsinhalator mee te nemen als je je huis verlaat. Allergy UK’s Allergy House (link to https://www.allergyuk.org/information-and-advice/conditions-and-symptoms/1070-the-allergy-house) heeft meer tips en advies voor het onder controle houden van allergenen binnenshuis. Alle inhoud en adviezen worden verstrekt namens Allergy UK, in samenwerking met Kleenex®

Welk Kleenex® product zoek je?

Tissues

Al jaren helpen wij bij het verzachten van een gevoelige neus of verkoudheid. Kleenex® biedt een vleugje comfort en bescherming, altijd en overal. Zoek een Kleenex®-tissue voor elk moment.

Vochtige tissues

Of je nu een vieze mond schoonmaakt of je handen afveegt, Kleenex® is er voor je. Met de tissues voor onderweg, kun je er zeker van zijn dat je de dag vol vertrouwen tegemoet gaat.