function OptanonWrapper() {}

Coronavirus of hooikoorts?

Een overzicht van de verschillen tussen virus- en hooikoortssymptomen

Om jou als hooikoortspatiënt een beetje comfort te kunnen bieden in deze COVID-19-tijden, hebben we de belangrijkste verschillen tussen de virussymptomen en de hooikoortssymptomen uiteengezet.
1. Symptomen van COVID-19 die geen symptomen zijn van hooikoorts:

  • zeer besmettelijk (hooikoorts is niet besmettelijk)
  • koorts met verhoogde lichaamstemperatuur, alles boven de 37,8 graden Celsius (ondanks de naam veroorzaakt hooikoorts geen stijging van de lichaamstemperatuur)

2. Symptomen van hooikoorts die geen symptomen zijn van COVID-19:

  • waterige, jeukende ogen
  • niezen
  • jeukende loopneus

3. De belangrijkste symptomen die COVID-19 en hooikoorts beide veroorzaken:

  • hoesten en een piepende ademhaling zijn minder bekende symptomen van hooikoorts en zijn ook een van de belangrijkste symptomen van COVID-19
  • de jeukende keel die gepaard gaat met hooikoorts kan leiden tot hoesten of een beklemde borst veroorzaken, wat verergert als je astma krijgt door stuifmeel. Onthoud dat als je moeite hebt met ademhalen, je altijd dringend medisch advies moet inwinnen.
  • Bij COVID-19 is een veel voorkomend symptoom een 'nieuw' soort hoest, die langdurig aanhoudt en niet verdwijnt. Ook ademhalingsmoeilijkheden en kortademigheid kunnen worden veroorzaakt, wat kan leiden tot een medisch noodgeval.
  • Neem bij twijfel over deze of andere symptomen altijd de aanbevolen COVID-19-voorzorgsmaatregelen en raadpleeg een arts

Goede hygiëne is altijd essentieel, zeker nu. Gebruik handwarm water en zeep om je handen regelmatig te wassen. Doe dit gedurende minstens 60 seconden. Met Kleenex® kun je op elke situatie voorbereid zijn, of het nu hoesten of niezen is. Je kunt het opvangen en opbergen, waardoor de verspreiding van ziektekiemen wordt verminderd. Alle inhoud en adviezen worden verstrekt namens Allergy UK, in samenwerking met Kleenex®

Welk Kleenex® product zoek je?

Tissues

Al jaren helpen wij bij het verzachten van een gevoelige neus of verkoudheid. Kleenex® biedt een vleugje comfort en bescherming, altijd en overal. Zoek een Kleenex®-tissue voor elk moment.

Vochtige tissues

Of je nu een vieze mond schoonmaakt of je handen afveegt, Kleenex® is er voor je. Met de tissues voor onderweg, kun je er zeker van zijn dat je de dag vol vertrouwen tegemoet gaat.